SOALAN LAZIM

Ikuti langkah berikut untuk membeli langganan eHarakah:

  1. Beli langganan di eharakah.net.my atau klik di sini.
  2. Tunggu sms / emel pengaktifan
  3. Ikuti arahan yang diberikan di emel
  4. Log masuk akaun eHarakah
  5. Pilih edisi akhbar di ruangan Langganan Anda

Langganan akan diaktifkan dalam masa sekurang-kurangnya 1 hari bekerja dari tarikh pengesahan pembayaran. Anda akan menerima notifikasi di emel dan juga SMS sebaik sahaja pengaktifan dibuat.

Anda akan menerima emel pengaktifan sebaik sahaja mendaftar di Gerbang myHarakah. Akaun SSO anda perlu diaktifkan dahulu sebelum boleh log masuk. Sekiranya anda tidak menerima emel pengaktifan di peti masuk (INBOX), sila semak folder SPAM atau JUNK. Jika anda tidak menerima sebarang emel pengaktifan akaun daripada myHarakah, sila maklumkan kepada kami dengan segera.

Paparan Harakah ePaper (eHarakah) dilihat menggunakan browser di komputer atau telefon pintar seperti Firefox, Chrome, Internet Explorer dan sebagainya. 

Anda boleh setkan semula Katalaluan di sini. Seterusnya klik pautan Forgot Password? dan masukkan emel yang telah didaftarkan dan klik Reset Password.

Pembayaran boleh dibuat menggunakan 2 cara iaitu:

  1. Perbankan internet (FPX)
  2. Mesin deposit tunai (CDM) – perlu menghantar bukti pembayaran

Kupon diskaun merupakan kod khas yang diberikan kepada pelanggan sekiranya sebarang promosi diadakan. Setiap kupon memberikan sejumlah diskaun bagi setiap pembelian melalui online sama ada dalam bentuk % atau amaun ringgit.

Langganan yang telah tamat tempoh boleh diperbaharui dengan hanya membeli salah satu jenis langganan yang ditawarkan.